Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 9-10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 9/1/10

Αναχώρηση από Αντίρριο στις 8:00π.μ. Μετά από κάποια στάση, περίπου στις 11:00π.μ. θα φτάσουμε στο καταφύγιο, σε υψόμετρο 1170μ. στη θέση Διασελάκι. Τακτοποίηση των αποσκευών και διευθέτηση των συμμετεχόντων στα κρεββάτια.

Το απόγευμα περπάτημα σε κοντινά σηματοδοτημένα μονοπάτια.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 10-1-10

7:30π.μ. ανάβαση από σηματοδοτημένο μονοπάτι, μέσω της χαμηλής κορυφής (1685μ.) στην κορυφή Κυρά Βγένα ή Κατελάνος 1.922 μ. Επιστροφή στο καταφύγιο και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Καθαριότητα και αποκομιδή σκουπιδιών και επιστροφή στο Αντίρριο.

  • Το καταφύγιο έχει 50 κλίνες και κατά παραχώρηση 20 άτομα μπορούν να κοιμηθούν με στρώμα και υπνόσακο στο ξύλινο πάτωμα. Η διαμονή είναι 12ευρώ/άτομο.
  • Το καταφύγιο διαθέτει θερμοπομπούς στις σάλες ύπνου, κουβέρτες και μαξιλάρια. Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία με μπότες, άρβυλα κλπ εντός των καταφυγίων όπως επίσης και το κάπνισμα. Το καταφύγιο δεν διαθέτει τηλέφωνο αλλά καλύπτεται από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. .
  • Φαγητό δεν υπάρχει στο καταφύγιο. Ως εκ τούτου ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τη σίτισή του.
  • Επειδή είναι πολύ πιθανό να υπάρχει χιόνι, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους έξτρα παπούτσια, κάλτσες και ρουχισμό.
  • Στα έξοδα της εκδρομής πρέπει να υπολογίσετε και το κόστος της ετήσιας συνδρομής, 10€ κατ΄ άτομο!

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατών στα τηλ.:

6977777696

6944784945

6979700321



Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Καταφύγιο Παναιτωλικού 9 -10 Ιανουαρίου 2010




Ο Φ.Ο.Αντιρρίου '' Αριστοτέλης '' προγραμματίζει ανάβαση στο καταφύγιο του Παναιτωλικού ( υψ. 1170 μ.) στη θέση Διασελάκι , το Σάββατο και την Κυριακή 9 - 10 Ιανουαρίου 2010 .
Εκεί θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου .
Το καταφύγιο απέχει 24,5 χιλ. από το Αγρίνιο μέσω των χωριών Παραβόλα & Περιστέρι . Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος στα 20 πρώτα χιλ. και είναι χωμάτινος στα υπόλοιπα 4,5 χιλ. Η δυναμικότητά του είναι για 40 άτομα ( + 5 σε πάγκους ) και γι αυτό θα πρέπει να εκδηλωθεί το ενδιαφέρων σας το συντομότερο .
Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα .

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Οξιά 7 - 8 Νοεμβρίου 2009


Το Σαββατοκύριακο 7 &  8 Νοεμβρίου ο Φ.Ο. Αντιρρίου πραγματοποίησε εκδρομή στην Οξιά ( ή Οξυά ) με διανυκτέρευση στο καταφύγιο στα 1740 μ. υψ.
Συμμετείχαν φίλοι του συλλόγου από Αντίρριο , Ναύπακτο , Πάτρα , Αθήνα και Καρπενήσι οι οποίοι έφτασαν στο καταφύγιο είτε μέσω Ναυπάκτου - Πενταγιών - Αρτοτίνας - Γραμμένης Οξιάς είτε μέσω Λαμίας - Παλιοβράχας - Γαρδικίου .
Η ανάβαση και από τις δύο πλευρές ήταν αρκετά δύσκολη λόγω της βροχής που είχε μετατρέψει τους χωματόδρομους σε ''χωράφια''.
Στο καταφύγιο η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή με τον υπεύθυνο Αλέκο Λαμπράκη να βοηθάει στα πάντα και την μαγείρισσα Ρωξάνη Τσουκαλά να '' κυριαρχεί '' στον ευαίσθητο τομέα της γεύσης .
Ο φιλόξενος χώρος του ορειβατικού καταφυγίου μετατρεπόταν πότε σε εντευκτήριο με ποτά , κουβέντα και μουσική , πότε σε εστιατόριο και πότε σε κοιτώνα .
Η έντονη βροχόπτωση της νύχτας όχι μόνο δεν αποθάρρυνε τους νεαρότερους της παρέας να διανυκτερεύσουν σε σκηνές , αλλά τους άφησε στο τέλος την γλύκα της περιπέτειας και της αλλαγής από την καθημερινότητα .
Ο ερχομός της ημέρας έφερε το τέλος της νεροποντής και εμφάνισε γύρω απ΄το καταφύγιο ένα παραμυθένιο τοπίο πνιγμένο στην ομίχλη , που όσο περνούσε η ώρα αραίωνε κι άφηνε να φανεί ο ορίζοντας .
Αυτή ήταν και η καταλληλότερη ώρα για να επιχειρήσουμε μία ανάβαση προς την κορφή της Οξιάς , Σαράνταινα ( 1923 μ. ) .
Η διαδρομή μέσα στις οξιές , με τα πεσμένα φύλλα ήταν υπέροχη και στη συνέχεια πάνω στη γυμνή πλαγιά μέχρι την κορφή άφησε στους αναβάτες ένα αίσθημα ευφορίας και αναζωογόνησης .
Τέλος η επιστροφή , οι χαιρετισμοί και ο σχεδιασμός νέων εξορμήσεων έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο ένα βροχερό Φθινοπωρινό διήμερο .