Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Εκδρομή στον Τόρνο Ευρυτανίας και ανάβαση στην Τριανταφυλλιά (υψ. 1817 μ.)

Ο Φ.Ο.Αντιρρίου ''Αριστοτέλης'' διοργανώνει εκδρομή στο χωριό Τόρνος στην Ευρυτανία , το απόγευμα της Παρασκευής και το Σαββατοκύριακο 11 - 13 Ιουνίου 2010 .
Πρόγραμμα:
- Την Παρασκευή 11 Ιουνίου στις 5.00 το απόγευμα συγκέντρωση στην κεντρική προβλήτα Αντιρρίου και αναχώρηση για Προυσό και Τόρνο . Διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες περίπου . Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή από άλλες πόλεις ( Αθήνα - Καρπενήσι κλπ ) θα πρέπει να προγραμματίσουν την άφιξή τους στο χωριό στις 7.00 μ.μ. Στον Τόρνο μαζευόμαστε όλοι και ανηφορίζουμε με τα αυτοκίνητα για 2 περίπου χιλιόμετρα σε καλής βατότητας χωματόδρομο μέχρι την περιοχή Μεγάλη Βρύση , όπου θα στήσουμε τα αντίσκηνα . Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το βραδινό φαγητό .


- Όσοι θέλουν να έρθουν το Σάββατο θα πρέπει να προγραμματίσουν την άφιξή τους στις 9.00 το πρωί στον χώρο της κατασκήνωσης .

- Το Σάββατο 12 - 6 - 2010 η ορειβατική ομάδα θα αναχωρήσει για την κορφή Τριανταφυλλιά ( υψ. 1817 μ. ) στις 10.00 π.μ. Η διάρκεια της ανάβασης είναι περίπου 2 ώρες και χαρακτηρίζεται ως μέτριας δυσκολίας .
- Οι υπόλοιποι εκδρομείς μπορούν να επισκεφθούν τις περιοχές Μαντουλάκες και Προφ. Ηλίας , σε εύκολη διαδρομή πάνω σε σηματοδοτημένο μονοπάτι διάρκειας μιας ώρας περίπου η κάθε μία . Θα υπάρχει υπεύθυνος οδηγός , αν εκδηλωθεί το ανάλογο ενδιαφέρον .

- Το απόγευμα θα διοργανωθεί ποδοσφαιρικός αγώνας ( υπάρχει το κατάλληλο μέρος ) , τα παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά από υπεύθυνους και όσοι θέλουν μπορούν να παρακολουθήσουν ( αλλά και να βοηθήσουν ) την παρασκευή παραδοσιακών πιτών που θα ψηθούν σε  γάστρες και θα καταναλωθούν στο βράδυ στο δείπνο .
- Με το σούρουπο θα ανάψουμε τη φωτιά και θα ετοιμάσουμε το φαγητό . Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το γλέντι . Τα παιδιά υπό την εποπτεία έμπειρου ορειβάτη θα ψάξουν για χαμένο θησαυρό χρησιμοποιώντας πυξίδα , χάρτη και φακό ( αζιμούθιο ) .
- Το πρωί της Κυριακής 13 Ιουνίου 2010 θα μαζέψουμε τα αντίσκηνα και τα πράγματά μας και θα κατεβούμε στην πλατεία του Τόρνου στις 10.00 π.μ. Εκεί υπάρχει καφενείο για καφέδες και αναψυκτικά . Μπορούμε να επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγ. Τριάδος και το λαογραφικό μουσείο του χωριού . Στη συνέχεια θα περπατήσουμε όσοι θέλουμε στα μονοπάτια του χωριού και θα πάμε στο μύλο και το γεφύρι από το μονοπάτι Α , ή στο μικρό Πανταβρέχι από το μονοπάτι Δ , ή στους καταρράκτες από το μονοπάτι Α σε παραλλαγή . Όλες αυτές οι διαδρομές είναι περίπου 1 -2 ώρες .
- Τέλος αφού ξεκουραστούμε αφήνουμε τον Τόρνο και στο δρόμο για Προυσό ανεβαίνουμε για 20 λεπτά στη Μαύρη σπηλιά .
Χρήσιμες Λεπτομέρειες :
- Στον χώρο της κατασκήνωσης υπάρχει νερό , χώρος για να κρυώσουν φρούτα και ποτά και στεγασμένος χώρος για να κοιμηθεί κάποιος με υπνόσακο . Το βράδυ θα υπάρχει ρεύμα από γεννήτρια και φωτισμός του χώρου .
- Στην φωτιά που θα ανάψουμε στο κέντρο της κατασκήνωσης θα μπορεί όποιος θέλει να ψήσει φαγητό ( μπριζόλες κλπ ) φέρνοντας μαζί του και τα απαραίτητα εφόδια .
- Όλα τα μονοπάτια της περιοχής είναι σηματοδοτημένα , με διευκρινιστικές πινακίδες στα σταυροδρόμια . Θα υπάρχουν και χάρτες με όλες τις οδηγίες .

- Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και συμμόρφωση στις οδηγίες των υπευθύνων για την αποφυγή προβλημάτων που θα χαλάσουν το κλήμα της εκδρομής . Λόγω της εποχής χρειάζεται προσοχή για τα ερπετά .
- Καλόν είναι το πρόγραμμα να τηρηθεί όσο το δυνατόν και με συναίνεση να επιλέξουμε τα αξιοθέατα που θα θέλουμε να  επισκεφθούμε .
- Για την παρασκευή των παραδοσιακών πιτών χρειάζονται αρκετοί εθελοντές . Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στην υπεύθυνη κα Παγώνα Σωτηροπούλου ( 2237 0 25566 ) .
- Όσοι θέλουν μπορούν να μείνουν σε ξενοδοχείο στο χωριό Καστανιά , περίπου 4 χιλ. από τον Τόρνο . Για κρατήσεις - πληροφορίες στον Κο Λώρη Νίκο τηλ . 6982 477 733 ( Ξενοδοχείο Ευρύτη ).
Απαραίτητα εφόδια :
- Υπνόσακος και αντίσκηνο
- Τρόφιμα
- Ορειβατικά παπούτσια , σακίδια , καπέλα , παγούρια , φακός κπλ
- Αθλητικά παπούτσια για το ποδόσφαιρο και πέδιλα για το μικρό Πανταβρέχι
Προϋποθέσεις:
- Πρέπει να φροντίσετε μόνοι σας για το μεταφορικό μέσον και για το φαγητό σας .
- Είναι σημαντικό για την σωστή διοργάνωση η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής σας .
- Επειδή θα υπάρχουν έξοδα για τις πίτες και τα καύσιμα της ηλεκτρογεννήτριας παρακαλούμε οι συμμετέχοντες να καταβάλουν από 5 ευρώ έκαστος . Τα χρήματα που τυχόν περισσέψουν θα μείνουν στο ταμείο του συλλόγου .
Πληροφορίες και συμμετοχές :
- Νίκος Αντωνόπουλος - Καρπενήσι τηλ. 2237 0 25566 ή 9674 466 855
- Γεράσιμος Παλαιός - Τόρνος τηλ. 6944 151 508
- Θρασύβουλος Καραδήμας - Μολύκρειο τηλ. 6944 784 945

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Πρωτομαγιά στον Αγραπιδόκαμπο!



Το Σάββατο 1 Μαΐου, σας περιμένουμε στον όμορφο Αγραπιδόκαμπο, μαζί με το κολατσιό σας, και την καλή σας διάθεση, να γιορτάσουμε παρέα την Πρωτομαγιά!
Το Ραντεβού έχει οριστεί για της 9:00 το πρωί, στα Λουτρά Αγρπιδοκάμπου, από εκεί, θα περπατήσουμε 1 ώρα για να φτάσουμε στο χώρο της εκδήλωσης περνώντας το μονοπάτι δίπλα στο ρέμα!
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με παιχνίδια ομαδικά που τους έχουμε ετοιμάσει!
Στης 1:30 μμ το χορευτικό τμήμα του Αντιρρίου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, και θα συνεχίσουμε, μπαίνοντας και εμείς στο χορό!
Να είστε όλοι εκεί, θα σας περιμένουμε!