Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Παναιτωλικό 2013

Επισκόπηση :
Το πρωινό του Σαββάτου 20/4, 40 μέλη της Ομάδος μας αναχώρησαν με προορισμό το καταφύγιο του ΕΟΣ Αγρινίου στο Παναιτωλικό.


Η αρχική συγκέντρωση έγινε στο χωριό Περιστέρι και από εκεί ξεκίνησε η πρώτη ανάβαση διάρκειας ως το καταφύγιο, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκε και ο εξοπλισμός με οχήματα 4x4.
Αρχικά ομάδα επτά (7) μελών ξεκίνησε αναγνωριστική ανάβαση στις κορφές Κόκα - Βγένα και Κατελάνο την ίδια ημέρα συνολικής διάρκειας επτά ωρών, ενώ τα υπόλοιπα μέλη έκαναν τις τοπικές διαδρομές γύρω απ' το καταφύγιο.

Ακολούθως έγινε η προετοιμασία για διανυκτέρευση ενώ αργά το απόγευμα έφτασαν και 22 μέλη του ΕΟΣ Καλαμάτας, που φιλοξενήθηκαν στο καταφύγιο.

Η ομάδα των 5 έμπειρων μελών μας, ολοκλήρωσε επιτυχώς την αναγνωριστική της αποστολή και μας μερέφερε πολύτιμες πληροφορίες.

Το γλέντι ξεκίνησε, τα φαγητά άφθονα η συνεργασία με τον ΕΟΣ Καλαμάτας ξεκίνησε από το μοίρασμα των εδεσμάτων. Η φασολάδα και τα λουκάνικά τους υπέροχα, αλλά πολύ καλά και τα σουβλάκια μας.
Μέχρι τις 2 το πρωί κράτησε ο χορός και το τραγούδι και στη συνέχεια πέσαμε για ύπνο.
Το πρωϊ (7:30) της Κυριακής άλλα δεκαεπτά (17) μέλη της ομάδας μας, μαζί με τους Καλαματιανούς αναχώρησαν για τις κορφές Κόκα, Βγένα και Κατελάνο.
Η διαδρομή καταπληκτική και οι εκπλήξεις  η μια πίσω απ' την άλλη. Οι δυσκολίες εστιάστηκαν, ένεκα του παγωμένου χιονιού, ωστόσο η φύση μας αποζημίωσε απλόχερα. (Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό).
Στη διαδρομή πριν τον Κατελάνο, συναντήσαμε και άλλες αποστολές και τελικά στην κορυφή μετά από 4 ώρες περίπου έγινε το αδιαχώρητο.
Η επιστροφή μας επιφύλαξε βροχή και χαλάζι, γεγονός που απαιτούσε μεγάλη προσοχή κάνοντας το βραχώδες έδαφος γλυστερό.
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αποστολή το απόγευμα. Ζεστό φαγητό και επιστροφή με την ευχή όλων μας για την επόμενη κορυφή......


Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Εξόρμηση στο όρος Παναιτωλικό


Πρόγραμμα:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναχώριση: Σάββατο 20/4/2013 08:00. (Συγκέντρωση στο βενζινάδικο ΕΤΕΚΑ μετά τον κόμβο Αντιρρίου)
Διαδρομή : 1 ώρα και 20 λεπτά ως το Περιστέρι.
Επιλέγουμε πεζοπορία 1 ώρα και 30 λεπτά από το χωριό Περιστερι ως το καταφύγιο.
Όσοι δεν το επιλέξουν κινούνται με οχήματα 4x4 ως το καταφύγιο.
11:00 αναχώριση για την κορυφή Κατελάνος 3:30 ώρες.
 Διαδρομή 3:30 ώρες για Κατελάνο.
Εναλακτικές διαδρομές Κόκα και Βγένα
Τι θα χρειαστούμε: Σακίδιο πλάτης με τρόφιμα, νερό και διπλές φανέλες - κάλτσες.

Επιστροφή στο Καταφύγιο, φαγητό διασκέδαση και ξεκούραση.

Κυριακή :
Τοπική διαδρομή στο Καταφύγιο, αναχώριση για λίμνη Τριχωνίδα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Η Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" οργανώνει περιβαλοντική εξόρμηση στο Παναιτωλικό όρος το Σαββατοκύριακο 20 - 21 Απριλίου 2013.
Η διαμονή θα γίνει στο καταφύγιο του ΕΟΣ Αγρινίου, ενώ προγραμματίζονται τοπικές διαδρομές στα κύρια μονοπάτια του Παναιτωλικού, με κύρια ορειβατική ανάβαση στον Κατελάνο. (Βαθμός δυσκολίας 1)

Το καταφύγιο απέχει 20 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο περίπου μισή ώρα με ΙΧ μέσω Παραβόλας - Περιστέρι. Από εκεί, ο αγροτικός / δασικός δρόμος ανηφορίζει για τέσσερα περίπου χιλιόμετρα προς την τοποθεσία «Διασελάκι» σε υψόμετρο 1.170μέτρων (όπου βρίσκεται το καταφύγιο), στη νοτιοδυτική πλευρά του Παναιτωλικού όρους με θέα προς τον κάμπο του Αγρινίου, τις λίμνεςΤριχωνίδα, Λυσιμαχία και τον ποταμό Αχελώο.


Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει 50 άτομα.
Διαθέτει κοιτώνες με κουκέτες και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια κ.λπ.). Στη μεγάλη του σάλα κυριαρχείτο τζάκι, ενώ στη δυτική της πλευρά βρίσκεται η κουζίνα με εστίεςυγραερίου και ρεύματος, ψυγείο, σκεύη, πιάτα, ποτήρια και γενικά ό,τι χρειάζεται για την εστίαση.

Για τη θερμότητα του χώρου “φροντίζουν” οι θερμοπομποί ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ακόμη διαθέτει ηλεκτρογεννήτρια για έκτακτες ανάγκες και πλήρη ορειβατικό - διασωστικό εξοπλισμό για ομάδα διάσωσης 20 ατόμων.

Ο περιβάλλων χώρος του είναι περιφραγμένος, και ο αύλειος χώροςστρωμένος με ακανόνιστη πέτρα και εκεί βρίσκεται ο πιστοποιημένος ορειβατικός στίβος αλλά και το κιόσκι (στη νότια πλευρά) με την εκπληκτική θέα τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.
 Πληροφορίες για την οργάνωση της κατασκήνωσης, δηλώσεις συμμετοχής με mail στο aristotelisfoa@gmail.com ή στο 6977777696

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Ακαδημία Πλάτωνος - Η Πολιτεία και ο Πολίτης


Έναρξη 3ου κύκλου του προγράμματος "Ακαδημία Πλάτωνος - Η Πολιτεία και ο Πολίτης"
Ο 3ος κύκλος μαθημάτων θα αφορά στα εξής πεδία:
    1. Φιλοσοφία και Σύγχρονη Προοπτική
    2. Επιστήμες και τεχνολογία
    3. Πολιτισμός και δημιουργία
    4. Πολίτης και Πολιτεία
Καθένας από τους τομείς περιλαμβάνει εβδομαδιαίες διαλέξεις, ξεναγήσεις/επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και εργαστήρια (workshops) και διαρθρώνεται στη βάση επιμέρους θεματικών ενοτήτων ανάμεσα στις οποίες οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν και να καταρτίσουν το δικό τους πρόγραμμα.

Όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό.
Όσοι/ες ενδιαφερόμενοι/ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρακαλούνται είτε να υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά («Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης Συμμετοχής Εκπαιδευομένου») είτε να συμπληρώσουν την έντυπη αίτηση («Ενήλικες-Αίτηση Συμμετοχής Εκπαιδευομένου») και να ακολουθήσουν τις οδηγίες υποβολής που υπάρχουν στο αρχείο «Ενήλικες3-Πρόσκληση για Εκπαιδευόμενους».

http://www.platoacademy.gr/

14 Απριλίου 2013: Καθαρισμός παραλιών Αντιρρίου και Αγ. Παντελεήμονα


Οι Antirriotistas σε συνεργασία με:
Δήμο Ναυπακτίας
Εθελοντική ομάδα Gefyristas
Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιρρίου
Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Παντελεήμονα
Εμπορικό Σύλλογο Αντιρρίου
Γυμνάσιο Αντιρρίου
Νηπιαγωγείο Αντιρρίου
Σύλλογο γονέων-κηδεμόνων Δημ. σχολείου Αντιρρίου
Σύλλογο γονέων-κηδεμόνων Γυμνασίου Αντιρρίου
ΦΟΑ Αριστοτέλη
Χορευτική Ομάδα Αντιρρίου
θα καθαρίσουν τις εξής παραλίες στα πλαίσια της δράσης
Let's Do It Creece. (14 Απριλίου 2013)
α) Παραλία Αγίου Παντελεήμονα.
β) Ανατολική παραλία Αντιρρίου.(κάτω από τη γέφυρα)
y) Δυτική παραλία Αντιρρίου.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί υποβρύχιος καθαρισμός της θαλάσσιας περιοχής της Ανατολικής παραλίας, με τη συνεργασία του Lepanto Dive Centre(Ναύπακτος).