Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Ανοίγοντας το μονοπάτι προς τον καταρράκτη

Πάνω απ' το Αντίρριο στη θέση Κρέμαση αποφάσισε ο σύλλογος να ανοίξει ένα μονοπάτι που να οδηγεί στον καταρράκτη της περιοχής.
Η προσπάθεια έχει αρχίσει από καιρό, αρχικά με ανίχνευση του χώρου σε διάφορες εποχές από μέλη του Αριστοτέλη.
Επελέγη ένα σημείο όπου θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα ξύλινο γεφύρι έτσι ώστε οι επισκέπτες που θα ακολουθούσαν διαφορετικές διαδρομές, από το μέρος αυτό και μετά να ακολουθούν κοινή πορεία. Οι διαδρομές που μπορεί ο πεζοπόρος να ακολουθήσει τέμνουν τις δύο αντικριστές πλαγιές του χειμάρρου, η μία από την πλευρά της Μακύνειας και η άλλη από την πλευρά του Μολυκρείου.
Πριν από δύο περίπου μήνες μεταφέρθηκαν τα πρώτα υλικά και έγινε μια προσπάθεια να ανοιχθεί το μονοπάτι. Το δύσβατο της περιοχής και η πυκνή βλάστηση ήταν τα πρώτα δύσκολα εμπόδια. Όμως με τη συλλογική προσπάθεια αρκετών μελών του συλλόγου, το έργο άρχισε να υλοποιείται και το όραμα να αποκτά υπόσταση.

Το Σάββατο στις 8 Ιανουαρίου δεκατρείς φίλοι συνεχίσαμε το ημιτελές έργο. Αρχικά μεταφέραμε ξύλα και χρώμα για να τελειώσει το γεφύρι. Στη συνέχεια τοποθετήσαμε ξύλινα και πέτρινα σκαλοπάτια σε μια απότομη και σαθρή πλαγιά, ώστε να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τον καταρράκτη. Στερεώσαμε ένα χοντρό σχοινί σε ένα αρκετά επικίνδυνο σημείο και τέλος προχωρήσαμε λίγο ακόμα τον καθαρισμό. Το μονοπάτι άρχισε πλέον να αποκτά μορφή, αν και απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί επισκέψιμο. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Το video είναι από την επίσημη τελετή των εγκαινίων του νέου γεφυριού. Την κοπή της κορδέλας ανέλαβε ο πρωτομάστορας του έργου κ. Κων/νος Μπέσσας. Στην τελετή παρευρέθησαν οι αρχές του συλλόγου, ο πρόεδρος κ. Σ. Σαλαμούρας συνεπικουρούμενος υπό του αντιπροέδρου κ. Κ. Σωτηρόπουλου. Επίσης παρέστη το μέλος κα. Πέπη Γιαννακοπούλου και πλήθος λαού. Την τελετή ευλόγησε ο σεβασμιότατος κ.κ. Δέσποτας εξ αποστάσεως, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του.2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παιδια,ενα καλο λογο και για το παιδι πισω απο τις καμερες,τον κυριο Νικολαο Αντωνοπουλο,οοοοοοοοοολεεεεεε..........

Ανώνυμος είπε...

Καιρό έχω να δω τη γυναίκα του πρωτομάστορα, μήπως λέω μήπως τη χτίστατε στο γιοφύρι?