Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ετοιμάστε "βόμβες" ο "πόλεμος" άρχισε.

Με το σύνθημα ετοιμάστε "βόμβες" ο "πόλεμος" άρχισε, η Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ οργανώνει τριήμερο δράσης, με τίτλο "ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ", από την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στο Αντίρριο.
Η δράση είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα με κεντρικό πρόσωπο τον κ. Παναγιώτη Μανίκη
που θα παρουσιάσει τη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας, δια της οποίας πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον οικονομικό "πόλεμο" που διέρχεται η χώρα μας, μέσα από συλλογικές δράσεις.
Την Παρασκευή το βράδυ θα οργανωθεί συζήτηση επί της κεντρική ιδέας της φυσικής καλλιέργειας, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα γίνει σε εργαστήριο αγροκτήματος της περιοχής μας, πρακτική εφαρμογή των μεθόδων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Παρασκευή 16 Μαρτίου 20:00 - 21:30 στο Πνευματικό Κέντρο (στην πλατεία Αντιρρίου)διάλεξη - συζήτηση με τον Παναγιώτη Μανίκη και τους συνεργάτες.
Σάββατο 17 Μαρτίου 08:00 - 18:00 "Εργαστήριο μεθόδων φυσικής καλλιέργειας", σπέρνουμε σε αγρόκτημα, στη δυτική ακτή του Αντιρρίου.
Κυριακή 18 Μαρτίου 08:00 - 13:00 Κλάδεμα διάθεση σπόρων, ερωτήσεις απορείες, στο ίδιο αγρόκτημα.

Πως θα φτάσω με τα ΜΜΜ;
Από Πάτρα:
Με λεωφορείο (ΚΤΕΛ) στάση Αντίρριο ή αφήνω το ΙΧ στο ΡΙΟ και με το πλοίο της γραμμής (χωρίς εισιτήριο) περνάω στο ΑΝΤΙΡΡΙΟ.
Από Ναύπακτο:
Αστικό λεωφορείο στάση ΑΝΤΙΡΡΙΟ.

Που θα πάω;
Την Παρασκευή 20:00:
Στην πλατεία στο ΑΝΤΙΡΡΙΟ, στο πνευματικό κέντρο, 80 μέτρα από την προβλήτα Αντιρρίου.

Το Σάββατο και Κυριακή 08:00:
Ακολουθώ για 300 μέτρα, τον παραλιακό δρόμο της δυτικής ακτής από την προβλήτα και φτάνω στο αγρόκτημα. Σημάδια με το σήμα του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ με καθοδηγούν.

Τι να πάρω μαζί μου;
Υποχρεωτικά την καλή σας διάθεση.
Προεραιτικά:
Σπόρους εφόσον υπάρχουν και επιθυμείτε να τους ανταλλάξετε.
Μπλοκ σημειώσεων και μολύβι.

Που μπορώ να μείνω;
Η περιοχή διαθέτει ξενοδοχεία και δωμάτια σε πολύ καλές τιμές, ειδικά για την περίσταση. Επίσης εξαιρετικές ταβέρνες - ψαροταβέρνες.

Happy hour
Πάρτε μαζί σας μπότες για να μαζέψετε κοχύλια. (Στο τέλος της ανάρτησης υπάρχουν φωτογραφίες της περιοχής)

Για περισσότερες πληροφορίες αν έρχομαι με ΙΧ, μπαίνοντας στο Αντίρριο, σταματάω στο πρώτο CAFE που συναντάω (DIVINO) και ρωτάω να με καθοδηγήσουν.


Η φυσική καλλιέργεια είναι μια μέθοδος γεωργίας στην οποία δε χρησιμοποιούνται λιπάσματα και φυτοφάρμακα, δε γίνεται κατεργασία της γης, ούτε βοτάνισμα η ζιζανιοκτονία. Ο εμπνευστής της, αγρότης, φιλόσοφος, και πρώην φυτοπαθολόγος, ο Ιάπωνας Μασανόμπου Φουκουόκα, μαθητής του οποίου ήταν ο κ. Παναγιώτης Μανίκης, την ονομάζει και μέθοδος του να μην κάνεις τίποτα.

Οι 4 βασικές αρχές της Φυσικής καλλιέργειας είναι:

Όχι κατεργασία της γης - όχι στο όργωμα,
Όχι λίπασμα,
Όχι βοτάνισμα,
Όχι φυτοφάρμακα.

Η φυσική καλλιέργεια, διαφέρει ριζικά τόσο από την επιστημονική γεωργία, όσο και από την βιολογική η την οργανική η την παραδοσιακή γεωργία, γιατί έχει ως φιλοσοφική αφετηρία την άποψη ότι η γης είναι τέλεια σε αντίθεση με την ανθρώπινη γνώση που είναι ατελής και περιορισμένη.

Σήμερα η φυσική καλλιέργεια έχει φτάσει στη μέγιστη απλότητα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε αγροκτήματα, να αναβλαστήσουμε άγονους λόφους και βουνά, να μετατρέψουμε τη γη σε παράδεισο, τυλίγοντας σπόρους μέσα σε σβώλους από αργιλόχωμα ("βόμβες") και σπέρνοντας μια μεγάλη ποικιλία από 100 και πλέον είδη οπωροφόρων και δασικών δένδρων, λαχανικών, σιτηρών, και φυτών χλωρής λίπανσης, πριν αρχίσει η περίοδος των βροχών (Άνοιξη – Φθινόπωρο).

Τα υπόλοιπα δια ζώσης......





















3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα βίντεο δεν κατεβαίνουν.
υπήρχε πρόβλημα με το youtube;

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμος 10:05

εκ παραδρομής: τα βίντεο της τελευταίας ανάρτησης (από το veoh) δεν κατεβαίνουν.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ είπε...

Μπορείτε να τα κατεβάσετε αν επιλέξετε (κλικ) το λεκτικό κάτω απ' το video και στη συνέχεια όταν βρίσκεστε στο site του Veoh, στο κάτω δεξιό τμήμα του video θα δείτε ένα εικονίδιο με το οποίο μπορείτε να κάνετε download.