Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

OXI στην Ανέγερση Πυρηνικών Εργοστασίων στο Ακούγιου και στη Σινώπη (Τουρκία)



Πρόσφατα η Τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφαση ανέγερσης δυο πυρηνικών εργοστασίων στην περιοχή του Ακούγιου (Μυρσίνη) και στη Σινώπη της Μαύρης Θάλασσας, απόφαση εξαιρετικά επικίνδυνη για την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, λαμβανομένων υπόψη τόσο της σεισμικότητας της περιοχής όσο και των πλούσιων πολιτισμικών χαρακτηριστικών της. Άλλωστε τρανή απόδειξη της επικινδυνότητας της χρήσης πυρηνικής ενέργειας αποτελεί το πρόσφατο ατύχημα του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, ώστε να σταματήσει η ανέγερση των πυρηνικών εργοστασίων στο Ακούγιου και την Σινώπη, αποσκοπώντας στην ανάδειξη του κινδύνου μιας τέτοιας αναπτυξιακής επιλογής και στην ευαισθητοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας και όλων των ενεργών πολιτών και φορέων στην Τουρκία, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα μας υποστηρίζει τη δράση αυτή και καλεί τα μέλη και τους φίλους να
ψηφίσουν ηλεκτρονικά εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ :

Stop the constraction of 2 neuclear plants in Aegean region !!!!!

Dear friends, 
 
The University of the Aegean has initiated a petition, aiming at the prevention of the construction of nuclear plants by highlighting the risks involved and by raising the awareness of the academic community, of all conscious citizens and organizations in Turkey, Greece and worldwide. 
Please click the following link and vote!!!

http://petition.aegean.gr/stopnuclearplants/en/index.php