Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Βραδιές Ιστορίας.....

Η Ομάδα μας, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί την κ. Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία μας προσέφερε την αστείρευτη γνώση της με έναν μοναδικό ρυθμό και σε απόλυτη συνοχή και αρμονία, δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να παρατηρούμε την ιστορία εξελισσόμενη στο χρόνο. Είναι πλέον κοινή άποψη των ανθρώπων που συμμετείχαν ότι πέραν της γνώσης που αποκτήσαμε, βελτιώσαμε σημαντικά την κριτική μας ικανότητα στην ερμηνεία των γεγονότων που άλλαξαν τη ροή της ιστορίας μας, αλλά και αυτών (των γεγονότων) που δεν τα κατάφεραν παρά τη στοχευμένη προσπάθεια ηγετών της ανθρωπότητας. Παράλληλα αποκτήσαμε την κριτική ικανότητα στη συσχέτιση ιστορικών γεγονότων με τις θρησκευτικές τάσεις, αλλά και τη γεωπολιτική θέση περιοχών της γης.
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας με καπετάνισσα την κ. Μαρία Ευθυμίου. Όπως έχουμε ανακοινώσει, θα αναρτήσουμε σε ηλεκτρονική μορφή αποσπάσματα από τις βραδιές ιστορίας στον ιστοχώρο μας, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία και σε όσους στερήθηκαν τη χαρά της συμμετοχικής διαδικασίας, να παρακολουθήσουν τις υπέροχες βραδιές μας χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο.
Τα κύρια σημεία των διαλέξεων της κ. Μαρίας Ευθυμίου:

Video
Μέρος Δεύτερο (Μουσουλμανισμός-Ισλαμ-Σουφισμός....)"Βραδιές ιστορίας" μέρος 7ο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011"Βραδιές Ιστορίας" μέρος 8ον Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη"Βραδιές Ιστορίας" Μέρος 9ον Σάββατο 1 Οκτωμβρίου


"Βραδιές ιστορίας" μέρος 10ο Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011


Watch "Βραδιές Ιστορίας" μέρος 10ον 7/10/2011 in Educational & How-To


"Βραδιές ιστορίας" μέρος 11ο Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια: