Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Εξόρμηση στα Ζαγοροχώρια

Η ομάδα μας στο οργανώνει 4ήμερη (3 βράδια) εξόρμηση για εξερεύνηση της βιοποικιλότητας και του τοπίου στα Ζαγοροχώρια  από Σάββατο  25/10 ώς Τρίτη 28/10.
Η αναχώρηση μας θα γίνει το Σάββατο πρωί 25/10 από το Αντίρριο με μισθωμένο λεωφορείο
Δηλώσεις συμμετοχής έως 28/9 στα τηλ 6977777696 Κώστας και 6974500400 Σπύρος
Το ακριβές κόστος της συμμετοχής θα ανακοινωθεί σε νεότερη ανάρτηση μετά τη λήψη και αξιολόγηση των προσφορών των τουριστικών πρακτορείων (για το λεωφορείο), ωστόσο μια αρχική εκτίμηση είναι 40€/άτομο η μετάβαση από Αντίρριο, περιήγηση  και επιστροφή.
Η διαμονή είναι 15€/άτομο (τρία βράδια επί 5€/η βραδιά)
Η διαμονή μας θα γίνει στο «ΠΑΛΑΣΕ» (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-Λαμπριάδειος Σταθμός Έρευνας) στα Άνω Πεδινά.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ΙΧ τους.
Επίσης όσοι θέλουν μπορούν να φιλοξενηθούν στα υπέροχα ξενοδοχεία της περιοχής. (Δες εδώ)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Σάββατο 25/10/14
Αναχώρηση από το Αντίρριο στις 8:00π.μ.. Άφιξη περίπου στις 13:00, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μας πεζοπορία από το χωριό Καπέσοβο ως το Βραδέτο, στην περίφημη σκάλα Βραδέτου και θα συνεχίσουμε μέχρι τη θέση Μπελόη. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη και η θέα στην χαράδρα του Βίκου ιδιαίτερα εντυπωσιακή.(διάρκεια πορείας περίπου 3,5 ώρες). Όσοι δε θελήσουν να περπατήσουν μπορούν να επισκεφτούν το ναό Αγίου Νικολάου, το πολιτιστικό κέντρο και λαογραφικό μουσείο Καπέσοβου. Αναχώρηση αργά το απόγευμα προς Άνω Πεδινά.
Κυριακή 26/10/14
Αναχώρηση από τα Άνω Πεδινά στις 8:00π.μ. για Μονοδένδρι όπου θα ξεκινήσει η διάσχιση της χαράδρας του Βίκου, μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων και διάρκειας περίπου 6 ωρών.Η ομορφιά της διαδρομής είναι εντυπωσιακή. Όσοι παραμείνουν στο Μονοδένδρι μπορούν να επισκεφτούν το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και το ναό του Αγίου Αθανασίου, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Εναλλακτικά μπορούν να περπατήσουν μέχρι το χωριό Βίτσα (διάρκεια πορείας περίπου 1 ώρα). Εκεί μπορούν να επισκεφτούν το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και τον αρχαιότερο ναό της Βίτσας ,της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αναχώρηση από το χωριό Βίκος προς Άνω πεδινά.
Δευτέρα 27/10/14
Αναχώρηση από τα Άνω Πεδινά στις 8:00. Θα ξεκινήσουμε από το Γεφύρι Αρίστης και θα καταλήξουμε στο πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς. Μια εύκολη διαδρομή μέσα σ’ ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, .δίπλα στον ποταμό Βοιδομάτη και διάρκειας 2-2,5 ωρών. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν rafting. Εναλλακτικά οι υπόλοιποι θα περπατήσουν το ομαλό μονοπάτι από την Κόνιτσα μέχρι τη μονή Στομίου, δίπλα στον ποταμό Αωό, (διάρκεια πορείας 2.5 ωρών). Επιστροφή στα Άνω Πεδινά.
Τρίτη 28/10/14
Αναχώρηση από τα Άνω Πεδινά στις 10:00, για Καλπάκι. Το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν το πολεμικό μουσείο και τη σπηλιά του στρατηγείου της VIII Μεραρχίας κατά τον πόλεμο του 1940. Μεσημεριανό φαγητό στα Γιάννενα και επιστροφή στο Αντίρριο.
Το πρόγραμμα θα τηρηθεί, εφ’ όσον μας επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες..
Δεν υπάρχουν σχόλια: