Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

27 - 30 Οκτωβρίου Βάλια Κάλντα

Το τετραήμερο 27, 28, 29 και 30 Οκτωβρίου διοργανώνεται ορειβατική και πεζοπορική εκδρομή στη Βάλια Κάλντα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στις 27 Οκτωβρίου το μεσημέρι αναχώρηση από την προβλήτα Αντιρρίου. Μέσω Ιονίας οδού στα Γιάννενα παίρνουμε την Εγνατία μέχρι τον κόμβο Αράχθου - Ζαγορίου. Στη συνέχεια μέσω των χωριών Μηλιωτάδες, Γρεβενίτι, Φλαμπουράρι, φτάνουμε στη Βωβούσα, όπου θα γίνουν οι διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα πριν μπούμε στο χωριό.

Την επομένη,  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, η ορειβατική ομάδα θα ανεβεί στο Μαυροβούνι και στη κορφή Φλέγκα. Με αυτοκίνητο θα πάμε στο χωριό Μηλιά και από εκεί στη θέση Σαλατούρα (υψ. 1.500 μ.) από όπου ξεκινά η ορειβατική διαδρομή. Στη συνέχεια σε 1 ώρα βρίσκουμε το καταφύγιο Μαυροβουνίου και σε 1:30 ώρα την κορφή Φλέγκα. Κατεβαίνουμε στις λίμνες Φλέγκας κι από κει στο Αρκουδόρεμα μέχρι τα Σμιξώματα σε 4 ώρες. Από κει το καταφύγιο απέχει μισή ώρα.
http://www.katafigiovaliacalda.com/grhiking.htm
Η πεζοπορική ομάδα με αυτοκίνητο θα επισκεφθεί τη λίμνη Αώου και το Μέτσοβο κάνοντας σύντομες διαδρομές.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου η πρώτη ομάδα θα ανέβει στη κορφή Αυγό και η δεύτερη θα περπατήσει απ το καταφύγιο μέχρι το χωριό Βωβούσα, απόστασης περίπου τριών χιλιομέτρων, με ενδιάμεσα ενδιαφέροντα τον ποταμό Αώο, το γεφύρι Λα Πουντίκα, τα πριονιστήρια της περιοχής, το μουσείο υδροκίνησης  και τέλος το χωριό της Βωβούσας με το ομώνυμο γεφύρι της.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου επισκεπτόμαστε όλοι μαζί το ξωκλήσι της Α. Παρασκευής σε 1:30 ώρες μέσα στις οξιές και καταλήγουμε στη πλατεία του χωριού για καφέ. Τέλος επιστρέφουμε απ τον ίδιο δρόμο, με προαιρετική επίσκεψη στα Γιάννενα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

- Οι μετακινήσεις θα γίνουν με τα ιδιωτικά μας αυτοκίνητα, εκτός αν πάρουμε λεοφωρείο.
- Στη Βωβούσα υπάρχουν ξενοδοχεία και ξενώνες για όσους το επιθυμούν. http://partetavouna.blogspot.gr/2009/12/blog-post_13.html
- Οι καιρικές συνθήκες θα είναι αυτές που θα καθορίσουν το είδος του εξοπλισμού που θα απαιτηθεί.
- Μετά το χωριό Μηλιωτάδες δεν υπάρχει πρατήριο καυσίμων λόγω του ότι η περιοχή είναι εντός του δρυμού.
Περισσότερες πληροφορίες εντός των ερχόμενων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: