Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΑΠΙΔΟΚΑΜΠΟ

Ανακοίνωση προς τους απανταχού συμπατριώτες μας:

Ανακοινώνουμε ότι αναστέλλεται η εθελοντική δράση της ομάδος μας για τον εξωραϊσμό της περιοχής Λουτρά Αγραπιδόκαμπου, λόγω έκτακτης εμπλοκής του γνωστού (στους Έλληνες του εσωτερικού) "μηχανισμού στήριξης". Συνεπώς αναστέλλεται και η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης της προσπάθειάς μας και όσοι ήδη έχετε καταθέσει ποσά στον αντίστοιχο λογαριασμό, σας έχουν ήδη επιστραφεί.

Επειδή δεν είναι ανακοινώσιμα ακόμα τα ονόματα των εμπλεκόμενων και τα κίνητρά τους, έχοντας λίγη υπομονή θα τα ανακοινώσουμε σύντομα, οπότε μπορείτε να απευθύνετε τα ερωτήματά σας άμεσα προς αυτούς. Παρόλα αυτά η Ομάδα μας είναι αποφασισμένη να συμβάλει με κάθε τρόπο και με εθελοντική δράση, σε κάθε συλλογική προσπάθεια χωρίς καμιά προϋπόθεση και προσδοκία ανταπόδοσης, έχοντας ως μόνο κίνητρο της έμπρακτης διάδοσης των χαμένων αξιών της σύγχρονης κοινωνίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι εμπλεκόμενοι δεν έχουν καμία σχέση, με την εκκλησία και τον κοινωνικό χαρακτήρα της, όπως αυτή τεκμηριώνεται μέσα από τη Χριστιανική διδασκαλία. Αναφερόμενος στη Χριστιανική διδασκαλία και σε συνδυασμό με τον τοπικό χαρακτήρα, θεωρώ χρήσιμο να τονίσω ως παράδειγμα επίκαιρο αλλά και ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο κατά κόσμο πατριώτης μας Πατροκοσμάς, έδειξε σημαντικό ενδιαφέρον για τη συλλογική -κοινωνική συμπεριφορά και οργάνωση, για κοινή-κοινοτική ύπαρξη και σύμπραξη: «Άμή τί είναι ή πλερωμή μου; Να καθίστετε από πέντε-δέκα να συνομιλήσετε αυτά τα θεϊα νοήματα, να τα βάλετε μέσα είς την καρδίαν σας, δια να σας προξενήσουν την ζωήν την αίώνιον».

Ως τοπική κοινωνία έχουμε την ευλογία, την τρέχουσα περίοδο να ηγείται της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερόθεος, μια προσωπικότητα με καταλυτική συμμετοχή και δράση, σε ζητήματα περιβάλλοντος και εθελοντισμού. Ενθαρρύνουμε τους φίλους μας στη μελέτη σχετικών δημοσιεύσεων, προς επανακαθορισμό της πυξίδας μας, όπως η πρόσφατη δημοσίευση με τίτλο “Ο Μονοδιάστατος άνθρωπος”

Απευθυνόμενοι στους συμπατριώτες μας του εξωτερικού δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια εξωραϊσμού της περιοχής μας και όχι μόνο, με κάθε δύναμη, διατυπώνοντας για μια ακόμη φορά, μία απ’ τις αξίες μας με τη φράση: «Δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας»


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ είπε...

Υπενθυμίζω στα μέλη της ομάδας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ότι το πνεύμα μας και η ηθική μας υπαγορεύει τη διατύπωση των σχολίων μας με γνώμονα τη σύνεση και τη μεγαλοψυχία. Δεν ακολουθούμε ατραπούς.