Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το μονοπάτι Ρίζας - Καλαβρούζας

    Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου από μέλη και φίλους της ομάδας, το άνοιγμα του μονοπατιού Ρίζας - Καλαβρούζας.

   Ξεκινήσαμε από το διάσελο πάνω απ' τη Καλαβρούζα, στο σημείο που ο δρόμος για την Παλιοβούνα διακλαδίζεται μ' έναν δασικό χωματόδρομο. Από κει αρχίσαμε να κατεβαίνουμε μέσα στη χαρακτηριστική ρεματιά που σχηματίζεται, με φόντο στο βάθος τη γέφυρα. Αρχικά το μονοπάτι περνάει μέσα από αραιά βλάστηση, η οποία στη συνέχεια πυκνώνει. Έτσι τα δύο αλυσοπρίονα που είχαμε δούλευαν ασταμάτητα, ενώ οι υπόλοιποι πετάγαμε δεξιά και αριστερά τα κομμένα κλαδιά. Καταλήξαμε μετά από  πέντε περίπου ώρες δουλειάς στην τελευταία στάνη που βλέπουμε στα αριστερά, όταν από τον αμαξιτό δρόμο ανεβαίνουμε προς την Καλαβρούζα.

   Το μονοπάτι που είναι σηματοδοτημένο με κόκκινες κουκκίδες και βέλη, σε κανένα σημείο του δεν είναι επικίνδυνο. Όταν η διαδρομή του ελίσσεται στον πάτο της κατηφορικής ρεματιάς, περνάει κάτω από μεγάλες αριές, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα του, μέσα από πουρνάρια, κουμαριές, ρείκια κλπ.


   Η συνολική του διάρκεια  από τη Ρίζα μέχρι το διάσελο πάνω απ' τη Καλαβρούζα είναι περίπου δυόμιση ώρες ανάβαση. Από κει μέχρι την Κορφή είναι μία ώρα επιπλέον.

   Η δουλειά θα συνεχιστεί κάποια άλλη στιγμή, διότι πρέπει να ξανά περάσουμε τη διαδρομή για περαιτέρω καθάρισμα, καθώς και διότι πρέπει να φτάσει μέχρι τη Ρίζα στο κάτω μέρος και μέχρι την Κορυφή της Παλιοβούνας στο πάνω.





 Επ ευκαιρία να αναφέρουμε το πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται το Blog της ομάδας για την κάθε δραστηριότητα που αυτή διοργανώνει. Οι παρατηρήσεις που τυχόν υπάρχουν καλόν είναι να γράφονται στο τέλος της κάθε ανάρτησης στο πεδίο '' ΣΧΟΛΙΑ '', και όχι στο facebook, διότι εκεί χάνονται. Κάθε παρατήρηση, κάθε σχόλιο είναι σημαντικά και πρέπει να σώζονται.
Έτσι αποτυπώνεται η ιστορία της ομάδας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και παλι ενα μεγαλο ευχαριστω στα δυο παιδια που ενδιαφερθηκαν απο μονα τους και μας βοηθησαν,μας βρηκαν και μας ακολουθησαν μετα την ανακοινωση στο fb. Για ολους τους αλλους που ενημερωθηκαν εγκαιρα τους ευχαριστουμε που θα το περπατησουν.