Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Φρέσκιες ιδέες......



Στις 18 και 19/2/2012 στην Πάτρα οργανώνεται μια συνάντηση με θέματα:
Α) Εναλλακτικοί τρόποι καλλιέργειας από τον Παναγιώτη Μανίκη
Β) Κατασκευές διαφόρων απλών μηχανημάτων για καλλιέργειες με κίνηση από μία μηχανή (που θα μεταφέρετε από το ένα στο άλλο)
Γ) Κλαδέματα , κέντρωμα, εποχές κ.λ.π διάφορες ιδέες από τον Δημήτρη Αμανατίδη.
Δ) Καλλιέργειες ψαριών στο κτήμα, φυσικά και τεχνικά βιολογικά φίλτρα καθαρισμού νερού εκτατικής ιχθυοκαλλιέργειας, ψάρεμα , δολώματα κ.λ.π
Διάφορα κτηνοτροφικά , τεχνικές , ιδέες που μπορούν να προσαρμοστούν σε μικρό χώρο με λίγα χρήματα.
Εισηγητές: Θόδωρος Κ, Ανδρεόπουλος Κώστας, Αγέλαος

Η συνάντηση θα γίνει Σάββατο 18 και Κυριακή 19 από τις 09:00 έως περίπου 14:00 σε αγρόκτημα με σκοπό να γνωριστούν μεταξύ τους οι ενδιαφερόμενοι που είναι από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και τη δημιουργία μιας ομάδας ανθρώπων σε κάθε περιοχή που θα διαθέτουν σπόρους, ζώα και κυρίως πληροφορίες – εμπειρίες προς ανταλλαγή πάλι σε είδος. Δεν υπάρχει σχέση με ΜΚΟ ή άλλα δίκτυα και κυρίως με οικονομικές συναλλαγές.
Μια ιδέα αφορά στο συνεταιριστικό λαχανόκηπο και θα μπορούσε να εφαρμοστεί με παραλλαγές στην περιοχή μας π.χ στη Ναύπακτο ή Πάτρα, που υπάρχει κόσμος χωρίς χωράφι ή κήπο.
Είναι η πρώτη συνάντηση για να γίνει ομάδα που θα αποτελεί τον πυρήνα κάθε περιοχής. Ο αριθμός των ατόμων που θα παρακολουθήσουν το "σεμινάριο" είναι περιορισμένος (μέχρι πέντε 5 άτομα).

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την πρώτη συνάντηση, ας στείλουν μήνυμα στο ssalamouras@gmail.com ή στο 6974500400 έως την Τρίτη 14/2/2012.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:
Η εκδρομή μας στο Βελούχι ισχύει.
Η συμμετοχή στη συνάντηση της Πάτρας, αφορά όσους δεν θα ανέβουν στο Βελούχι.
Επίσης ανακοινώνουμε ότι θα γίνει μια προσπάθεια να συνδιοργανωθεί μια παρόμοια εκδήλωση για την ομάδα μας, μιας και εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον.


Global Village Construction Set in 2 Minutes from Open Source Ecology on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: