Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Η κοπή της πίτας στο Πλάτανο Ναυπακτίας

Το Σαββατοκύριακο 19 - 20 Ιανουαρίου 2013 κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας στον ξενώνα της Ιφιγένειας στο Πλάτανο Ναυπακτίας.
Με τη συμμετοχή πολλών μελών και φίλων της ομάδας, αλλά και με την παρουσία αρκετών κατοίκων του Πλατάνου ξεκίνησε το διήμερο με μια μικρή βόλτα προς το ξωκκλήσι της περιοχής ''Παναούλα''. Ο καιρός ήταν απειλητικός αλλά το κέφι και η διάθεση περίσσευαν.  Εκεί ο σύλλογος του χωριού πρόσφερε σε όλους ένα υπέροχο γεύμα που συνοδεύτηκε από κωδωνοκρουσίες, άναμμα φωτιάς και χορό.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας μια μικρή βόλτα στη κεντρική πλατεία του Πλατάνου κατέληξε σε καφενείο όπου συνεχίστηκε το γλέντι και η αναπόληση των παλιών καλών και κακών εποχών παρασυρόμενοι από τα εξώφυλλα και τα τυπογραφικά κειμήλια που κοσμούσαν τους τοίχους του.
Το βράδυ, μετά το φαγητό στο εστιατόριο του ξενώνα, ακολούθησε η κοπή της πίτας απ τον πρόεδρο της ομάδας. Προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τον τοπικό σύλλογο και τοπικούς φορείς, ανακοινώσεις για δράσεις και η παρουσίαση της ιστορίας του χωριού. Στη συνέχεια και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ακολούθησε γλέντι. Όλοι οι παρευρισκόμενοι γλέντησαν με την ψυχή τους και ευχαριστήθηκαν από την ομοιογένεια της σύναξης, το άοκνο ενδιαφέρον των διοργανωτών και των εργαζομένων του ξενώνα ώστε να μην λείψει τίποτα κι από κανένα, το περισσό κέφι που απλόχερα μοίρασαν οι μουσικοί και ο DJ ( είχαμε κι απ αυτό ).Την επομένη στη πλατεία, μετά από σεργιάνι στα όμορφα σοκάκια και προσκύνημα στον Άγ. Νικόλαο, την κεντρική εκκλησία του χωριού, αποχαιρετήσαμε ο ένας τον άλλο, δώσαμε νέα ραντεβού στις επόμενες δράσεις της ομάδας και ο καθένας ακολούθησε τον δρόμο της επιστροφής του.
Μια όμορφη απόδραση σ ένα υπέροχο χωριό, με μια κεφάτη παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: