Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η ιστορία του ρεμπέτικου




   Αν προσπαθήσεις να γράψεις για ορισμένους ανθρώπους, έστω και κάτι σύντομο, ίσως πρέπει να γεμίσεις πολλές σελίδες. Δεν είναι μόνο το ενδιαφέρον βιογραφικό, ούτε μόνο η διαχρονική τους πορεία και δράση. Το κυριότερο είναι ο πλούτος που μπορούν να σου μεταδώσουν, έστω και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
-    Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι κι ο Παναγιώτης Κουνάδης. Με τη μεσολάβηση του φίλου Κώστα Παπαγιάννη μας πήρε απ το χέρι σε ... ''ένα ταξείδι εις ανεύρεσιν στιγμών ελκυστικών των  μουσικών μας προγόνων, που έγινε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 στον μαγευτικό χώρο του δημοτικού σχολείου του Μολύκρειου, με την καθοδήγηση του φίλου Παναγιώτη Κουνάδη. Ακούστηκαν σπάνιες και πεντακάθαρες εκτελέσεις των πρώτων εγγραφών του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Αμερική και πήραμε μια γεύση από τις συνθήκες που γέννησαν αυτό το μοναδικό παγκοσμίως είδος τραγουδιού που κρατάει ακόμα και σήμερα και  λέγεται ρεμπέτικο τραγούδι. 
         Τον ευχαριστούμε''.
-    Αυτά τα λόγια του συντονιστή της εκδήλωσης, αλλά και φίλου του εισηγητή, δίνουν λιτά το περίγραμμα της υπό το σεληνόφως βραδιάς, με τα μουσικά χρώματα του ΄20 και τα αρώματα της ανόθευτης εποχής που γέννησε το ρεμπέτικο.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΝΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΙΝΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ.

ΘΩΜΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΥ - ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑΣ
ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ-ΣΥΝΘΕΤΗΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ Π.ΚΟΥΝΑΔΗ