Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

25η Μαρτίου στο Πήλιο

Καιρό έχουμε να οργανώσουμε μια πεζοπορία!
Το Σάββατο 22 Μαρτίου λοιπόν αναχωρούμε για το Πήλιο και τα Χάνια, όπου υπάρχει το καταφύγιο του φυσιολατρικού ομίλου Βόλου ''Ο Πάν''. Με βάση το καταφύγιο, τις επόμενες ημέρες, μέχρι την Τρίτη 25 Μαρτίου, θα περιηγηθούμε στα πέριξ εντυπωσιακά τοπία του βουνού των Κενταύρων και θα πεζοπορήσουμε σε μονοπάτια, που έχουν να προσφέρουν κάτι μοναδικό. Από τα χιόνια και το βουνό, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα βρίσκεσαι στη γαλήνη και τη ζεστασιά της θάλασσας.

- Η μετάβαση στο Πήλιο θα γίνει με τα ιδιωτικά μέσα του καθενός.
- Το καταφύγιο διαθέτει 30 κλίνες. Για την κράτηση και τις λοιπές λεπτομέρειες θα πρέπει να επικοινωνήσει ο ενδιαφερόμενος με την Βασιλική ( κιν: 6948839969) και τον Κώστα (κιν: 6977777696). Σε περίπτωση που δεν επαρκεί ο χώρος, υπάρχουν στη περιοχή οι ξενώνες: Μάνθος (τηλ: 2428096402) και Ζήσης (τηλ: 2428096426), με τους οποίους θα επικοινωνήσει ο καθένας μόνος του. Ανάλογα με την κατάσταση του καιρού και τις επικρατούσες τότε θερμοκρασίες, μπορεί να γίνει η διανυκτέρευση και σε σκηνές.
- Υπάρχει η δυνατότητα στο καταφύγιο φαγητού και πρωινού, για τα οποία όμως θα πρέπει να προηγηθεί δήλωση, ώστε να γίνουν οι σχετικές προμήθειες.

- Το πρόγραμμα των πεζοποριών.
  Σάββατο 22/3 στις 3 μ.μ. : Κυκλική διαδρομή διάρκειας 3 ωρών στη διαδρομή: Καταφύγιο, παλιό σανατόριο, Αλυκόπετρα, ξενοδοχείο Μάνθου, καταφύγιο.
  Κυριακή 23/3 στις 9 π.μ. : Με τα αυτοκίνητα πάμε στο χωριό Κισσός από όπου ξεκινάει η πεζοπορία διάρκειας 4.30 ωρών στη διαδρομή: Κισσός, Μούρεση, Αγ.Ιωάννης. Από εκεί στις 5 παρά τέταρτο με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ανεβαίνουμε στο χωριό Αγ.Δημήτριος, από όπου μετά από περπάτημα 15 λεπτών φτάνουμε στα αυτοκίνητά μας, για την επιστροφή στο καταφύγιο.
  Δευτέρα 24/3 στις 9 π.μ. : Με τα αυτοκίνητα πάμε στο χωριό Πουρί, από όπου ξεκινάει πεζοπορία διάρκειας 6 ωρών στο μονοπάτι: Πουρί, παλιά Μιτζέλα, Όρβιος, Πουρί. Εναλλακτικά μπορεί με το αυτοκίνητο να γίνει μικρότερη η διαδρομή, που να περιλαμβάνει περιήγηση στα χωριά γύρω από τη Ζαγορά.

- Η αναχώρηση από το καταφύγιο θα γίνει το πρωί της Τρίτης 25/3, στη διάρκεια της οποίας μπορούμε να επισκεφθούμε :
Α. Στη Μακρινίτσα το λαογραφικό μουσείο, στο αρχοντικό του Τοπάλη ( ανοιχτό 10 π.μ. - 5 μ.μ.).
Β. Στην Ανακασιά το σπίτι του Κόντου, ζωγραφισμένο από τον Θεόφιλο.
Γ. Το Αρχαιολογικό μουσείο Βόλου ( ανοιχτό 8.30 π.μ. - 3 μ.μ.)
Δ. Το μουσείο της κεραμοποιίας Τσαλαπάτα ( ανοιχτό 10 π.μ. - 6 μ.μ.)

Καλά να περάσουμε!

* για επί μέρους πληροφορίες των μονοπατιών στο πολύ καλό: http://walking-pilion.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: