Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

25η Μαρτίου στην Ευρυτανία

   Εικοσιπέντε φίλοι και μέλη της ομάδας ήρθαν το τριήμερο της 25ης Ματρίου στο Παλιό Μικρό Χωριό για να περπατήσουν στα μονοπάτια της περιοχής και να διασχίσουν τη via feratta στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς.
   Όμως όλα πήγαν ανάποδα απ τους αρχικούς σχεδιασμούς και ιδιαίτερα η τελευταία δραστηριότητα και ίσως η πιο εντυπωσιακή. Οι συνεχείς βροχές και χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών έκαναν την περιοχή ένα απέραντο σφουγγάρι και το νερό να αναβλύζει από κάθε πιθανή ρωγμή του εδάφους. Τα ποτάμια ήταν φουσκωμένα, τα ρυάκια κατεβασμένα, οι χείμαρροι αφρισμένοι και οι πηγές ξεπρόβαλαν σε κάθε πιθανή περιοχή.
   Έτσι το κατάλυμα που είχαμε επιλέξει απορρίφθηκε και επιλέγει τελικά το παλιό χάνι στη πλατεία του Π.Μ.Χωριού, η ανάβαση στη Καλιακούδα αντικαταστάθηκε από την πορεία από Μικρό Χωριό προς τη σπηλιά Μλουρέντζα, κατάβαση στην Κάτω Καρίτσα, Γαύρο και επιστροφή στο Μ. Χωριό, διάρκειας 6 ωρών.
   Η ανάβαση στη via feratta της Μαύρης Σπηλιάς κρίθηκε φρόνιμο να ματαιωθεί για λόγους ασφαλείας, μετά από την προειδοποίηση του τοπικού οδηγού για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο φαράγγι. Έτσι επελέγει μια χαλαρή πεζοπορία από το χωριό Κλαυσί στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου, μέσω των μονοπατιών του Κώνισκου.
   Ζητάμε συγνώμη από τους συμμετέχοντες, μέλη και φίλους της ομάδας, για τις αλλαγές αυτές στο πρόγραμμα, αλλά πεποίθησή μας είναι πως η ασφάλεια προέχει της διασκέδασης και δευτερευόντως η διασκέδαση προέχει της ταλαιπωρίας. Η εκτίμηση της κατάστασης δεν μπορούσε να γίνει ενωρίτερα, ώστε να αποφύγουμε την ταλαιπωρία του ταξιδιού, διότι οι καιρικές συνθήκες την Άνοιξη και ιδιαίτερα στα βουνά είναι ευμετάβλητες και απρόβλεπτες.
   Δεσμευόμαστε όμως σε επανάληψη της διοργάνωσης άλλη πιο πρόσφορη εποχή και εμπλουτισμό της με περισσότερες δραστηριότητες.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: