Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Στην Ευρυτανία, το 3ήμερο της 25ης Μαρτίου.

   Η 25η Μαρτίου φέτος πέφτει Παρασκευή, οπότε να ένα ακόμα τριήμερο για απόδραση και περιπέτεια!
   Αναχώρηση λοιπόν για το ορειβατικό καταφύγιο στη Καλιακούδα. Η διαδρομή περνάει από το Θέρμο, το Λαμπίρι και τον Προυσό και καταλήγει στο Μεγάλο Χωριό. Από κει ξεκινάει ο βατός χωματόδρομος μέχρι το καταφύγιο στα 1.386 μ. που μπορεί να χωρέσει μέχρι 25 άτομα.
   Το επόμενο πρωί μετά την ανασυγκρότηση, ξεκινάμε ανάβαση για τη θέση Διάσελο κι από κει για τη κορφή της Καλιακούδας. Το πρώτο σκέλος είναι εύκολο και το δεύτερο σχετικά δύσκολο. Η συνολική διάρκεια της ανάβασης θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.
   Το μεσημέρι κατάβαση στο καταφύγιο και το απόγευμα ένας εύκολος περίπατος μέχρι τη περιοχή Αετόβρυση, διάρκειας μιας ώρας. Το βράδυ προαιρετικά ή καθόμαστε στο καταφύγιο ή κατεβαίνουμε στο Μεγάλο χωριό.
   Την Κυριακή το πρωί αναχώρηση για τον Προυσό και την είσοδο της Μαύρης Σπηλιάς, όπου μας περιμένει οδηγός με τα κατάλληλα υλικά για να αναρριχηθούμε στη via ferrata της περιοχής.
Μετά από μια μικρή ενημέρωση για τον εξοπλισμό και την πρακτική μας στο βράχο, αρχίζουμε τη διάβαση της μοναδικής via ferrata στην Ελλάδα, που διαρκεί περίπου δύο ώρες. Αν την εποχή εκείνη πέφτουν αρκετά νερά πάνω στη διαδρομή, θα μας δοθούν και κατάλληλες στολές neopren.
   Τέλος κι αν οι συνθήκες το επιτρέπουν επίσκεψη στο χωριό Τόρνος για μια σύντομη βόλτα στα μονοπάτια της περιοχής και επίσκεψη στα γεφύρια, τους νερόμυλους και το λαογραφικό μουσείο του χωριού.

Η παραμονή στο καταφύγιο απαιτεί προμήθεια τροφίμων και υπνόσακων και στοιχίζει 10 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση.
Για τη συμμετοχή στη διάσχιση της via ferrata, τον εξοπλισμό και τους οδηγούς η τιμή είναι 20 ευρώ το άτομο.
Η μετάβαση και επιστροφή θα γίνει με δικά μας μέσα μετακίνησης.
Λόγω του σχετικά μικρού αριθμού ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν στο καταφύγιο, δηλώστε σύντομα τη συμμετοχή σας στον Κώστα στο 6977 777 696.

Δεν υπάρχουν σχόλια: