Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

5-6 Αυγούστου Via ferrata στο Προυσό

  


 Η ομάδα προγραμματίζει να κάνει - επιτέλους - τη  διάσχιση της via ferrata στο Προυσό της Ευρυτανίας. Η εκδήλωση αυτή έχει αναβληθεί αρκετές φορές, τις περισσότερες λόγω καιρού.

   Αναχώρηση το Σάββατο 5 Αυγούστου από το Αντίρριο, στις 13:00 μ.μ. για το χωριό Τόρνος Ευρυτανίας. Θα πραγματοποιηθεί η διάσχιση του φαραγγιού Μικρό Πάνταβρέχει. Τέλος αν έχουμε χρόνο θα επισκεφθούμε το χωριό Τόρνος για μια σύντομη βόλτα στα μονοπάτια της περιοχής και στα γεφύρια, τους νερόμυλους και το λαογραφικό μουσείο του χωριού. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε σκηνές. Απαιτείται προμήθεια τροφίμων κλπ.

   Την Κυριακή το πρωί αναχώρηση για τον Προυσό και την είσοδο της Μαύρης Σπηλιάς, όπου μας περιμένει οδηγός με τα κατάλληλα υλικά για την αναρρίχηση. 
Μετά από μια μικρή ενημέρωση για τον εξοπλισμό και την πρακτική μας στο βράχο, αρχίζουμε τη διάβαση της μοναδικής via ferrata στην Ελλάδα, που διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Απαραίτητα είναι αθλητικά παπούτσια κλειστά ή αντιολισθητικά παπούτσια και όχι πέδιλα. Θα περπατήσουμε για αρκετό χρόνο μέσα σε νερά. Ρούχα μπορεί να φορέσει ότι θέλει ο καθένας και να έχει κάποια στεγνά στο σακίδιο.

   Για τη συμμετοχή στη διάσχιση της via ferrata, τον εξοπλισμό και τους οδηγούς η τιμή είναι 20 ευρώ το άτομο.
   Η μετάβαση και επιστροφή θα γίνει με δικά μας μέσα μετακίνησης.
   Δηλώστε σύντομα τη συμμετοχή σας στο 6974 466 855 στον Νίκο. Πρέπει να δηλωθεί ο αριθμός των ατόμων στους οδηγούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: