Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Συντήρηση και καθαρισμός στα μονοπάτια του Αγραπιδόκαμπου


Κάθε χρόνο η ομάδα συνδιοργανώνει με τον ''Σύλλογο Δρομέων Lepanto'' τον αγώνα ορεινού τρεξίματος ''Αριστοτέλειο μονοπάτι''.
Για να γίνει όμως αυτό πράξη και να έχει επιτυχία ο αγώνας, θα πρέπει να καθαριστεί η συγκεκριμένη διαδρομή, να επιδιορθωθούν τα σημεία που έχουν διαβρωθεί απ τις βροχές και να μπουν τα ενημερωτικά σημάδια. Βασικό επίσης είναι να γνωρίσουν τη διαδρομή αυτοί, που θα θέσουν τον εαυτό τους εθελοντικά στη διάθεση της οργάνωσης, για να βοηθήσουν ως κριτές.


Έτσι, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:00 το πρωί, θα μαζευτούμε στη προβλήτα του Αντιρρίου, για να ανεβούμε στον Αγραπιδόκαμπο και με τις οδηγίες των υπευθύνων να ξεκινήσει ο καθαρισμός της διαδρομής. Όσοι μπορούν να φέρουν μαζί τους κάποιο εργαλείο, όπως κλαδευτήρι, τσάπα, φτυάρι κλπ θα βοηθήσει ιδιαίτερα. Απαραίτητο επίσης είναι να έχουμε στο σακίδιο νερό και πρόχειρη τροφή, γάντια εργασίας και καπέλο.

Τα μονοπάτια στη περιοχή του Αγραπιδόκαμπου είναι οι παλιοί δρόμοι που είχαν ανοίξει οι κάτοικοι της περιοχής για να επικοινωνούν μεταξύ τους και να πηγαίνουν στη Ναύπακτο για τις προμήθειες και τις δουλειές τους. Αυτά, μετά τη δημιουργία του αμαξιτού δρόμου, έπεσαν σε αχρησία και όπως γίνεται σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας σε αυτές τις περιπτώσεις, η φύση προσπαθεί να καλύψει τις ανθρωπογενείς επεμβάσεις. Η ομάδα μας με πολύ κόπο άρχισε πριν από χρόνια να αποκαθιστά τα μονοπάτια αυτά, να τα κάνει προσβάσιμα και να καθαρίζει τα σημεία όπου είχαν πέσει πέτρες και δέντρα και εμπόδιζαν τη διέλευση. Στα ρέματα κατασκεύασε γεφυράκια, στα επικίνδυνα πρανή αντιστηρίξεις, στα αδιέξοδα έβαλε σηματοδότηση κλπ.
Όλα αυτά λοιπόν καλό είναι να μην μείνουν τη τύχη τους και να κλείσουν και πάλι. Γι αυτό ας στηρίξουμε τη προσπάθεια αυτή και βέβαια πέραν της δουλειάς που θα κάνουμε ας απολαύσουμε για μια ακόμα φορά τη ευχαρίστηση που μας προσφέρει η επαφή με τη φύση.

Το μέλος του Δ.Σ. που έχει αναλάβει το συντονισμό της προσπάθειας αυτής και την επαφή με τους συνδιοργανωτές είναι ο Κώστας Μπέσσας (κιν: 6932 620 699), που θα κατευθύνει και θα οργανώσει τον καθαρισμό την Κυριακή, αλλά και κάποια άλλη στιγμή, αν αυτό είναι απαραίτητο. Ας επικοινωνήσουν μαζί του όσοι στηρίξουν τη προσπάθεια αυτή και να τον ενημερώσουν για τα εργαλεία που μπορούν να φέρουν.
Επικουρικά μπορεί να βοηθήσει και το κινητό της Πέπης (6936 747 176) για πληροφορίες όσων έρθουν από Πάτρα.

Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: