Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

28 - 29 Οκτωβρίου στην Οίτη

Το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου διοργανώνουμε ανάβαση στη κορφή Γρεβενό της Οίτης και πεζοπορία στο μονοπάτι των Φαρμακιδών στην Υπάτη.

Το Γρεβενό (υψ.2.114μ.) είναι η δεύτερη ψηλότερη κορφή της Οίτης, μετά τον Πύργο, και βρίσκεται πάνω από την περιοχή Λειβαδιές, στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού. Η ανάβαση διαρκεί περίπου 1:30 ώρες και είναι εύκολη. Πληροφορίες : http://www.hellaspath.gr/index.php?p=2&m=1&mntid=37#253
Το μονοπάτι των Φαρμακιδών βρίσκεται στην Υπάτη και είναι μια εύκολη κυκλική διαδρομή 2,5 χλμ. Πληροφορίες: http://www.oiti.gr/?q=content/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%82

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναχώρηση από Αντίρριο το Σάββατο 28/10/17 στις 12 το μεσημέρι για τα Λουτρά Υπάτης, μέσω Ιτέας και Λαμίας. Αφήνουμε τα πράγματα στο ξενοδοχείο που θα μείνουμε και έχουμε την επιλογή να πάει όποιος θέλει για Spa στις πηγές της περιοχής και οι υπόλοιποι να περπατήσουμε στο μονοπάτι των Φαρμακιδών και να επιστρέψουμε για Spa. Πληροφορίες για τις πηγές:  http://www.loutraypatis.gr/gr
Την Κυριακή 29/10/17 αναχώρηση το πρωί για Λειβαδιές. Η διαδρομή είναι αρχικά ασφαλτοστρωμένη, αλλά στη συνέχεια χωμάτινη. Η κατάσταση του δρόμου διαφοροποιείται ανάλογα τον καιρό. Η διάρκεια της διαδρομής είναι μισή ώρα άσφαλτος και μια ώρα χωματόδρομος.
Στις Λειβαδιές αφήνουμε τα οχήματα και ανηφορίζουμε για το Γρεβενό. Στην επιστροφή μπορούμε να σταματήσουμε για λίγο σε μια μικρότερη κορφή με πανοραμική θέα στην περιοχή.
Καθόμαστε για φαγητό σε πηγή της περιοχής και επιστρέφουμε απ τον ίδιο δρόμο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Οι μετακινήσεις θα γίνουν με τα δικά μας αυτοκίνητα. Θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως θα οδηγήσουμε και σε χωματόδρομο.
- Δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός
- Για το μπάνιο στα θερμά λουτρά θα χρειαστούμε μαγιό και πετσέτες.
- Η διανυκτέρευση θα γίνει στο ξενοδοχείο LUX στα Λουτρά Υπάτης. Τιμή ανά άτομο χωρίς πρωινό 12 ευρώ. Υπάρχουν 3 τρίκλινα και τα υπόλοιπα δίκλινα.
- Για πληροφορίες στο 6974 466 855 ή στο antonnikos@gmail.com στο Νίκο και για πληροφορίες σχετικές με την αναχώρηση απ την Πάτρα στο 6936 747 176 στην Πέπη.
- Απαραίτητο είναι να δηλωθεί η συμμετοχή μας στα παραπάνω τηλέφωνα το συντομότερο, για να γίνει η κράτηση στο ξενοδοχείο. Παρακαλούμε ενημερώστε μας μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. 
- Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών θα εκτιμηθεί η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες και θα ενημερωθείτε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: