Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Κίσσαβος 18 - 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Διοργανώνουμε μια ορειβατική εξόρμηση στον Κίσσαβο το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου 2017.
Η εκδρομή αυτή θα γίνει υπό κάποιες προϋποθέσεις, όπως θα αναφερθεί παρακάτω.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου θα αναχωρήσουμε απ την προβλήτα του Αντιρρίου στις 11:00 το πρωί με λεωφορείο για το καταφύγιο του Κισσάβου στα 1.604 μ. στη θέση Κάναλος. Το υπόλοιπο της ημέρας εκεί δεν προβλέπει κάποια δράση πέραν των τοπικών περιπάτων γύρω απ το καταφύγιο. 
Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, αφού πάρουμε το πρωινό φαγητό, θα ξεκινήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα την ανάβαση για την κορφή του Πρ. Ηλία στα 1.975 μ. διάρκειας μιας περίπου ώρας, η οποία χαρακτηρίζεται ως εύκολη. Μετά την ολιγόλεπτη ξεκούραση στη κορφή, θα κατηφορίσουμε για περίπου έξι ώρες, μέχρι τη θάλασσα, στο χωριό Στόμιο. Η κατάβαση αυτή θα γίνει με τη βοήθεια τοπικού οδηγού, λόγω του ότι η διαδρομή δεν έχει καλή σηματοδότηση. Το ενδιαφέρον εκεί είναι τα διάφορα στάδια και είδη της βλάστησης που συναντάει κανείς περνώντας απ την αλπική ζώνη στο δάσος και στη συνέχεια στη Μεσογειακή ζώνη, που αυτή την εποχή με τις εναλλαγές των χρωμάτων προσφέρει ένα υπέροχο θέαμα . Επίσης η κατάβαση αυτή χαρακτηρίζεται ως εύκολη. 
Στη συνέχεια αφού φάμε, θα μπούμε στο λεωφορείο που θα έχει έρθει εκεί, για την επιστροφή. 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

- Η εκδρομή αυτή θα γίνει αν συγκεντρωθεί ικανός αριθμός μελών και φίλων ώστε να συμπληρωθεί λεωφορείο 23 θέσεων. 
- Οι δηλώσεις συμμετοχής θα λήξουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 για δυο προφανείς λόγους: Πρώτον επειδή πρέπει να κλειστεί το καταφύγιο, το οποίο παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα αυτή την εποχή και δεύτερον δια την επιλογή του λεωφορείου, ανάλογης δυναμικότητας των συμμετοχών μας.
- Πρέπει να τηρηθούν τα ωράρια διότι λόγω της μικρής διάρκειας της ημέρας και των μεγάλων αποστάσεων δεν θα επαρκεί αλλιώς ο χρόνος. 
- Τέλος, η εκδρομή θα γίνει αν το επιτρέψει ο καιρός. 

ΟΔΗΓΙΕΣ

- Για το καταφύγιο καλόν είναι να χρησιμοποιήσουμε υπνόσακους. Δεν προσφέρονται φαγητά και πρωινό αλλά στο καταφύγιο υπάρχει κουζίνα όπου μπορεί ο καθένας να μαγειρέψει, να φτιάξει καφέ κλπ.
- Απαιτούνται ρούχα χειμωνιάτικα, γάντια και σκουφιά, μπαστούνια ή μπατόν, μπότες, παγούρια νερού και πρόχειρο φαγητό, καπέλα κλπ.
- Το καταφύγιο διαθέτει την υποδομή για φαγητά, χωρίς όμως να προσφέρει κάτι. Έτσι θα πρέπει να πάρει ο καθένας μαζί του ότι θέλει να μαγειρέψει. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα τηλεφωνικής παραγγελίας έτοιμου φαγητού στο χωριό Σπηλιά που είναι κοντά.
- Η συμμετοχή στην εκδρομή κοστίζει 50 ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις με το λεωφορείο, η διανυκτέρευση στο καταφύγιο και η πληρωμή του οδηγού στην ορειβασία.
- Για συμμετοχές και ερωτήσεις στον Νίκο στο 6974 466 855 και στη Πέπη στο 6936 747 176

Δεν υπάρχουν σχόλια: