Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΠΛΑΤΑΝΟΣ 2011

Στις 2 Ιουλίου του 2011, η Ομάδα μας συμμετείχε εθελοντικά στη διάνοιξη των μονοπατιών που οργανώθηκε απ' τον σύλλογο του Πλατάνου, σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας και υλοποιήθηκε από τους κατοίκους του Πλατάνου και μέλη της Ομάδας μας.
Σε ένα μαγευτικό τοπίο, θαρρείς πως το χέρι ενός ζωγράφου δημιούργησε τον οικισμό, με τέτοιο τρόπο που να αποτελεί μέρος της ολότητας φύση, συνυπάρχοντας αρμονικά.
Η ισορροπία αυτή σε μαγεύει, ωστόσο γνωρίζοντας τους κατοίκους του Πλατάνου εντυπωσιάζεσαι από την ευγένεια και την καλοσύνη που τους διακρίνει.

Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε αρκετούς κατοίκους, ιδιαίτερα νέους (Το Μίμη, τον Άρη, το Χρήστο, τον Κώστα, τον Λούη τον Αντώνη) και μας έκανε εντύπωση η αγάπη για τον τόπο τους και η περίσσια της προσφοράς τους. Θα ήταν παράληψη να μην τονίσουμε τη συνεισφορά των παιδιών του χωριού, των οποίων η εργατικότητα και η διάθεση, μας θύμισε χαρακτήρες άλλων εποχών.
Πιστεύουμε ότι σ’ αυτά τα παιδιά και τους νέους πρέπει να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας και να ενθαρρύνουμε την ανάληψη πρωτοβουλίας, μιας και αυτά τα παιδιά και οι νέοι αγαπάνε τόσο τον τόπο τους που έχουν ταυτίσει την ύπαρξη τους και τη ζωή τους με τον τόπο τους, στερούμενοι πολλών αγαθών. Από τη συζήτηση μαζί τους, διακρίναμε αδαμάντινους χαρακτήρες έτοιμους να προσφέρουν κάθε τι, για αυτόν τον τόπο, γεγονός που μας οδήγησε στο να θέσουμε στη διάθεσή τους τις υπηρεσίες μας όποτε και αν τις χρειαστούν.

Παρασκευή βράδυ, συγκέντρωση στον ξενώνα, περίπατος, συνομιλίες, διαβουλεύσεις, τραγούδι και χορός.

Το Σάββατο το πρωί, συγκεντρωθήκαμε στο Σχολείο και αφού χωριστήκαμε σε τρις ομάδες, καθοδηγούμενοι από τους κατοίκους, ξεκινήσαμε τον καθαρισμό και τη σήμανση των τριών μονοπατιών, ως αργά το μεσημέρι που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Η κούραση αρκετή αλλά η ξεκούραση στα σπιτάκια της Ιφιγένειας απολαυστική. Το απόγευμα περιήγηση στο φράγμα (Ευηνόλιμνη), περίπατος στα πέτρινα σοκάκια του Πλάτανου, καφές, τσίπουρο και καλή παρέα. Το βράδυ τα ψητά έδιναν και έπαιρναν, ενώ το τραγούδι και ο χορός περίσσεψε. Στην παρέα μας παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας Χρ. Σαλαμούρας, με δημοτικούς συμβούλους του Δήμου.

Την Κυριακή επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείου του Πλάτανου, ενώ κατηφορίζοντας σταματήσαμε στη γιορτή στα Ρουπάκια.

Η αποστολή της Ομάδας μας ήρθε σε πέρας με επιτυχία, γεμίζοντας τις τσέπες των μελών που συμμετείχαν με ηθική ικανοποίηση και ψυχική ανάταση.
Συστήνουμε στους φίλους μας, να επισκεφτούν τον Πλάτανο και να περπατήσουν στα μονοπάτια της περιοχής.

Ευχαριστούμε θερμά το σύλλογο του Πλάτανου, τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της περιοχής, τόσο για την ευκαιρία που μας έδωσαν να γνωρίσουμε την περιοχή και να συνεισφέρουμε εθελοντικά στη διάνοιξη των μονοπατιών, όσο και για την απλόχερη φιλοξενία τους.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα τον ιδιοκτήτη του ξενώνα τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας για την φιλοξενία στα καταπληκτικά στην άκρη του δάσους.

Υποσχόμαστε να ξανασυναντηθούμε με τους υπέροχους ανθρώπους του Πλάτανου.






























Δεν υπάρχουν σχόλια: