Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ανάβαση στην Κλόκοβα (Παλιοβούνα)








Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στην Κλόκοβα (Παλιοβούνα), σε συνεργασία με τους συλλόγους της περιοχής μας.
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1 /μικρός * Ακολουθεί επεξήγηση

ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Παπούτσια ορειβατικά (εναλλακτικά αθλητικά με σκληρή σόλα), καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, παγούρι ή πλαστικό μπουκάλι με νερό, μπατόν.

Η ανάβαση στην κορυφή Ταφιασσός (υψ. 1039 μέτρα) θα ξεκινήσει 07:00 απ’ την Άνω Καλαβρούζα (θέση Λειβαδάκια) και θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα.
Η συνάντηση για όσους ξεκινήσουν απ' το Αντίρριο θα γίνει στις 06:30 (με την πρώτη καμπάνα) στη Δυτική προβλήτα μπροστά απ' τον Άγιο Νικόλαο.

Όσοι θυσιάσουν το πρωινό ύπνο της Κυριακής, θα ανταμειφθούν απ’ την μαγευτική θέα, που προσφέρεται απλόχερα, απ' την κορυφή της Κλόκοβας.
Θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία της Κάτω Βασιλικής.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 6977777696 κ 6974500400

*Σύστημα καθορισμού βαθμού δυσκολίας διαδρομών

ΠPOΣOXH:
Το σύμβολο + προστίθεται στο βαθμό δυσκολίας (π.χ. 2+, 3+, 4+ κλπ.) όταν υπάρχουν αναρριχητικά περάσματα, εκτεθειμένες κόψεις, λούκια ή κλίσεις χιονιού/πάγου από 40° και πάνω.
H συμμετοχή σε τέτοιες διαδρομές απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση και εξοικείωση με το ορεινό πεδίο.
Για τις χειμερινές αναβάσεις απαιτούνται επίσης γνώσεις στοιχειώδους ασφάλισης συντρόφου με τεχνικά μέσα.
EΠEΞHΓHΣEIΣ:
Oι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους τον απαιτούμενο εξοπλισμό και να λαμβάνουν υπόψη ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα αντίξοων καιρικών συνθηκών.
Οι διαδρομές από το βαθμό 2 και πάνω μπορεί να είναι εκτός μονοπατιού.
Στις διαδρομές με χιόνι απαιτείται η γνώση χρήσης πιολέ - κραμπόν και η γνώση χειμερινού βουνού.
Oι αναγραφόμενες ώρες υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, την ποιότητα του χιονιού και την ομοιογένεια της ομάδας.
Oι αρχηγοί των αναβάσεων μπορούν να αποκλείσουν από τη διαδρομή άτομα που δεν είναι εφοδιασμένα με τον απαιτούμενο κατά περίπτωση ατομικό εξοπλισμό, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ανάβασης ή για οποιοδήποτε άλλο βάσιμο λόγο, για τη δική τους ασφάλεια

1 σχόλιο:

Νίκος Αντωνόπουλος είπε...

Σχετικά με την βαθμολόγηση της δυσκολίας μιας ανάβασης, θα έπρεπε να αναρτηθεί ο πίνακας με την περιγραφή των συνθηκών που αντιπροσωπεύουν οι βαθμοί.
Τα νούμερα 1 , 2 κλπ από μόνα τους λίγα πράγματα λένε.