Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Εξόρμηση στο όρος Παναιτωλικό


Πρόγραμμα:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναχώριση: Σάββατο 20/4/2013 08:00. (Συγκέντρωση στο βενζινάδικο ΕΤΕΚΑ μετά τον κόμβο Αντιρρίου)
Διαδρομή : 1 ώρα και 20 λεπτά ως το Περιστέρι.
Επιλέγουμε πεζοπορία 1 ώρα και 30 λεπτά από το χωριό Περιστερι ως το καταφύγιο.
Όσοι δεν το επιλέξουν κινούνται με οχήματα 4x4 ως το καταφύγιο.
11:00 αναχώριση για την κορυφή Κατελάνος 3:30 ώρες.
 Διαδρομή 3:30 ώρες για Κατελάνο.
Εναλακτικές διαδρομές Κόκα και Βγένα
Τι θα χρειαστούμε: Σακίδιο πλάτης με τρόφιμα, νερό και διπλές φανέλες - κάλτσες.

Επιστροφή στο Καταφύγιο, φαγητό διασκέδαση και ξεκούραση.

Κυριακή :
Τοπική διαδρομή στο Καταφύγιο, αναχώριση για λίμνη Τριχωνίδα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Η Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" οργανώνει περιβαλοντική εξόρμηση στο Παναιτωλικό όρος το Σαββατοκύριακο 20 - 21 Απριλίου 2013.
Η διαμονή θα γίνει στο καταφύγιο του ΕΟΣ Αγρινίου, ενώ προγραμματίζονται τοπικές διαδρομές στα κύρια μονοπάτια του Παναιτωλικού, με κύρια ορειβατική ανάβαση στον Κατελάνο. (Βαθμός δυσκολίας 1)

Το καταφύγιο απέχει 20 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο περίπου μισή ώρα με ΙΧ μέσω Παραβόλας - Περιστέρι. Από εκεί, ο αγροτικός / δασικός δρόμος ανηφορίζει για τέσσερα περίπου χιλιόμετρα προς την τοποθεσία «Διασελάκι» σε υψόμετρο 1.170μέτρων (όπου βρίσκεται το καταφύγιο), στη νοτιοδυτική πλευρά του Παναιτωλικού όρους με θέα προς τον κάμπο του Αγρινίου, τις λίμνεςΤριχωνίδα, Λυσιμαχία και τον ποταμό Αχελώο.


Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει 50 άτομα.
Διαθέτει κοιτώνες με κουκέτες και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια κ.λπ.). Στη μεγάλη του σάλα κυριαρχείτο τζάκι, ενώ στη δυτική της πλευρά βρίσκεται η κουζίνα με εστίεςυγραερίου και ρεύματος, ψυγείο, σκεύη, πιάτα, ποτήρια και γενικά ό,τι χρειάζεται για την εστίαση.

Για τη θερμότητα του χώρου “φροντίζουν” οι θερμοπομποί ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ακόμη διαθέτει ηλεκτρογεννήτρια για έκτακτες ανάγκες και πλήρη ορειβατικό - διασωστικό εξοπλισμό για ομάδα διάσωσης 20 ατόμων.

Ο περιβάλλων χώρος του είναι περιφραγμένος, και ο αύλειος χώροςστρωμένος με ακανόνιστη πέτρα και εκεί βρίσκεται ο πιστοποιημένος ορειβατικός στίβος αλλά και το κιόσκι (στη νότια πλευρά) με την εκπληκτική θέα τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.
 Πληροφορίες για την οργάνωση της κατασκήνωσης, δηλώσεις συμμετοχής με mail στο aristotelisfoa@gmail.com ή στο 6977777696

Δεν υπάρχουν σχόλια: