Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Παναιτωλικό 2013

Επισκόπηση :
Το πρωινό του Σαββάτου 20/4, 40 μέλη της Ομάδος μας αναχώρησαν με προορισμό το καταφύγιο του ΕΟΣ Αγρινίου στο Παναιτωλικό.






Η αρχική συγκέντρωση έγινε στο χωριό Περιστέρι και από εκεί ξεκίνησε η πρώτη ανάβαση διάρκειας ως το καταφύγιο, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκε και ο εξοπλισμός με οχήματα 4x4.
Αρχικά ομάδα επτά (7) μελών ξεκίνησε αναγνωριστική ανάβαση στις κορφές Κόκα - Βγένα και Κατελάνο την ίδια ημέρα συνολικής διάρκειας επτά ωρών, ενώ τα υπόλοιπα μέλη έκαναν τις τοπικές διαδρομές γύρω απ' το καταφύγιο.

Ακολούθως έγινε η προετοιμασία για διανυκτέρευση ενώ αργά το απόγευμα έφτασαν και 22 μέλη του ΕΟΣ Καλαμάτας, που φιλοξενήθηκαν στο καταφύγιο.

Η ομάδα των 5 έμπειρων μελών μας, ολοκλήρωσε επιτυχώς την αναγνωριστική της αποστολή και μας μερέφερε πολύτιμες πληροφορίες.

Το γλέντι ξεκίνησε, τα φαγητά άφθονα η συνεργασία με τον ΕΟΣ Καλαμάτας ξεκίνησε από το μοίρασμα των εδεσμάτων. Η φασολάδα και τα λουκάνικά τους υπέροχα, αλλά πολύ καλά και τα σουβλάκια μας.
Μέχρι τις 2 το πρωί κράτησε ο χορός και το τραγούδι και στη συνέχεια πέσαμε για ύπνο.
Το πρωϊ (7:30) της Κυριακής άλλα δεκαεπτά (17) μέλη της ομάδας μας, μαζί με τους Καλαματιανούς αναχώρησαν για τις κορφές Κόκα, Βγένα και Κατελάνο.
Η διαδρομή καταπληκτική και οι εκπλήξεις  η μια πίσω απ' την άλλη. Οι δυσκολίες εστιάστηκαν, ένεκα του παγωμένου χιονιού, ωστόσο η φύση μας αποζημίωσε απλόχερα. (Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό).
Στη διαδρομή πριν τον Κατελάνο, συναντήσαμε και άλλες αποστολές και τελικά στην κορυφή μετά από 4 ώρες περίπου έγινε το αδιαχώρητο.
Η επιστροφή μας επιφύλαξε βροχή και χαλάζι, γεγονός που απαιτούσε μεγάλη προσοχή κάνοντας το βραχώδες έδαφος γλυστερό.
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αποστολή το απόγευμα. Ζεστό φαγητό και επιστροφή με την ευχή όλων μας για την επόμενη κορυφή......










Δεν υπάρχουν σχόλια: